Share on Facebook47Share on Google+0

Po dłuższej przerwie wracam z nowymi przepisami, zacznę od prostego i niewymagającego czasu ciasta „Owoce w kruszonce”. Ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu ale jest naprawdę dobre.”Owoce w kruszonce” to ciasto kruche w formie kruszonki z owocami pokryte pianą białkową i posypane cukrem pudrem. Jest to znakomity wypiek w przypadku niezapowiedzianych gości ale również można go serwować na różnego rodzaju przyjęciach.

 

Ciasto

Do miski dajemy wszystkie składniki na ciasto , które następnie dokładnie mieszamy ale nie zagniatamy. Konsystencja ciasta powinna być w formie kruszonki.
 owk01
Następnie 2/3 kruszonki wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wyłożone ciasto układamy owoce.
owk06owk07
Teraz ubijamy białka z 2/3 szklanki cukru, które wylewamy na owoce, na które z kolei z kolei wysypujemy pozostałą kruszonkę.
owk08owk11
Tak przygotowane ciasto pieczemy w piekarniku około 35 minut w temperaturze 180 stopni . Po upieczenia ciasto odstawiamy do wystudzenia. Wystudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem.
owk14owk13
owk12owk15
Smacznego.

Kategoria: Ciasta Tagi: , , , , , , , , ,